Voor Jou

Over ons

“Flip the City gebruikt het probleem van eendenkroos om een circulaire oplossing voor de stad te bieden”

In 2020 werden we uitgedaagd om een betere manier te bedenken over hoe we eendenkroos kunnen gebruiken: een typisch Holland’s waterplantje met een explosieve groei. Uit deze vraag werd Flip the City geboren.

Snel werd duidelijk dat teveel eendenkroos slechts een symptoom is van een groter probleem: klimaatverandering. Maar tegelijkertijd zagen we in eendenkroos ook de potentie om verandering in het systeem te brengen.

Door eendenkroos te gebruiken als grondstof voor de vergroening van de stad, slaan we twee vliegen in één klap: we verbeteren de waterkwaliteit en het onderwaterleven, en maken stedelijke vergroening makkelijker en circulairder.

Leon van Klaveren maakt een eendenkroostegel van eendenkroos in BlueCity Rotterdam

Leon van Klaveren

is onze praktisch-ingestelde alleskunner. Als co-founder brengt hij met zijn achtergrond in strategisch product ontwerpen niet alleen de productontwikkeling van Flip the City verder, maar kijkt ook voorbij de kroostegel. Als ontwerper is Leon gemotiveerd om biodiversiteitsherstel nét een stukje makkelijker te maken.

Hidde Griek legt eendenkroostegels naast BlueCity Rotterdam

Hidde Griek

is de originele co-founder van Flip the City. In 2020 won hij de BlueCity’s Circular Challenge met het idee van de kroostegel. Met een achtergrond in productontwerp en filosofie is hij gemotiveerd om alle 342 gemeenten kroostegels te plaatsen.

Onze partners

Flip bouwen we niet alleen, maar samen met een netwerk aan partners.

🏛️ Publieke sector partners

Flip the City werkt samen met vooruitstrevende gemeenten, waterschappen en provincies in de vorm van pilotprojecten, aanbestedingen en eendenkroos verwijdering. Samen genereren we waardevolle inzichten in hoe ons product steden groener, koeler en biodiverser kan maken.

🛠️ Productie partners

Innovatieve productiepartners helpen onze visie te realiseren. Van het oogsten van eendenkroos tot het drogen en distribueren van onze tegels, samen schalen we de productie op en brengen we onze tegels naar heel Nederland.

📚 Kennisinstituten en scholen

Flip the City werkt samen met universiteiten, onderzoeksinstellingen en scholen om de nieuwste kennis te integreren in ons product systeem. Onze kennispartners leveren onderzoeksexpertise en praktische leerervaringen voor studenten.

Contact opnemen?
Dat doe je zo 📥

📱 Bel ons op +31 6 53 22 60 76
📮 Mail ons op support@letsflipthecity.nl
Of stuur ons een berichtje op Linkedin of Instagram

We zijn er even tussen uit!

Flip (aka Leon en Hidde) is even op vakantie. Het kan daarom zijn dat we iets later reageren op je berichtjes! We leveren weer vanaf 26 juli, en je kunt jouw bestelling alvast plaatsen. 

Groetjes,
Leon en Hidde van Flip the City!

🌼🌱

Blijf op de hoogte

Onze missie is nog maar net begonnen dus blijf op de hoogte van ons avontuur en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Samen staan we circulairder. Laat ons even weten hoe je in contact wil blijven!