Voor Jou

Voor organisaties

“Gaan we samen impact maken?”

Wil jij ook de Nederlandse biodiversiteit versterken door betegeling tegen te gaan? En dat op een circulaire manier? Wij werken met organisaties op de volgende manieren samen.

🌱 Wat is de kroostegel?

Eendenkroos is een groeiend probleem, dikke dekens verstikken het leven onderwater. Maar dit plantje zit bomvol met voedingstoffen voor plantengroei, zonde! Wij maken van kroos stoeptegels met speciale zaden die de lokale biodiversiteit bevorderen. Met Kroostegels maken we het voor iedereen gemakkelijk om op een circulaire wijze biodivers groen aan te leggen.

🤝 Gelijk contact opnemen

Bespreek direct je ideeën met Hidde of Leon over hoe jouw organisatie de kroostegel kan gaan inzetten. We kunnen met je sparren over hoe we samen de grootste impact kunnen genereren en een optimale aansluiting te vinden. Van het opzetten van circulaire eendenkroosketen in een gemeente tot het faciliteren van een uitdeelactie, we denken graag met je mee.

Hoe we kunnen samenwerken

Tegels uitdelen en samen vergroenen​

Organiseer een groene uitdeelactie met Kroostegels en betrek uw medewerkers en/of gemeenschap actief bij het vergroenen van de leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan “het ruilen van een stoeptegel voor een Kroostegel”.

Met een aantal gemeenten werken we al samen om dergelijke uitdeelacties te organiseren en verzorgen we een samenvattend impactrapport. Ook stellen we specifieke zadenmengsel samen voor in jouw regio, zo is er al de Zuid-Hollandse kroostegel, de Kaag en Braassemse kroostegel en binnenkort een Delftse kroostegel.

Relatiegeschenken: impact als cadeautje

De Kroostegel is een mooi én duurzaam relatiegeschenk. Deel uw groene ambities met zakenpartners en laat een tastbaar bewijs van uw duurzame inzet achter. Helemaal leuk om uw medewerkers zelf de middelen in de handen te geven om aan een schonere wereld te werken.

De nieuwe generatie gaat voor groen

Gebruik Kroostegels om leerlingen op een leuke manier meer te leren over biodiversiteit, de circulaire economie en duurzaamheid. Vervang tegels in het schoolplein door Kroostegels, zodat kinderen zelf kunnen zien waar de Nederlandse biodiversiteit nou uit bestaat. En dat blijft niet alleen bij uitdelen: we geven graag een kleine workshop over het belang van biodiverse natuur, zowel op het land als in het water.

Opzetten van een lokale circulaire keten

Ons hoofdstation: we zetten graag lokale “kroosketens” op om de stroom van eendenkroos binnen een gebied om te zetten tot Kroostegels, zodat we deze grondstofketen echt lokaal sluiten. Zo hebben we eerder met de gemeente Rotterdam een grootschalige keten opgezet en zijn we momenteel bezig met een nieuwe gemeente om lokaal eendenkroos te verwerken tot biodiverse Kroostegels.

Biodivers groen door de Flip the City Eendenkroostegel

🌼 Regiospecifiek zadenmengsel?

Ben je op zoek naar kroostegels waarbij de planten en bloemen perfect aansluiten bij de lokale biodiversiteit van jouw gemeente of regio? We werken samen met Cruydt-hoek om de juiste zaden uit te kiezen die passen bij de lokale biotoop en bodemsoort van jouw regio. Eerder maakte we de Kaag-en-Braassemse-kroostegel, de Zuid-Hollandse-kroostegel en de Vlaardingse-kroostegel.

Mogelijk vanaf 200 stuks, €350 eenmalige kosten.

🖨️ Een eigen label?

Een tegel met je eigen logo en een persoonlijke boodschap erop. Wij ontwerpen een uniek label voor jou. Zo ontwierpen we eerder een speciaal label voor een tegel die als relatiegeschenk is gebruikt door de provincie Zuid-Holland.

Mogelijk vanaf 200 stuks, €250 eenmalige kosten.

Eendenkroos in Delft

🌡️ Iets anders?

Andere vormen van samenwerking zijn zeker ook mogelijk. Zo leverden we aan de gemeente Hollandsche Kroon cadeaubonnen en leggen we een grote moestuin aan bij het provinciehuis van Zuid-Holland. Co-financieren of het aanbieden van korting voor inwoners behoort ook tot de mogelijkheden.

Praktische info

🐝 Wat kost dat?

Van 1 tot 200 stuks € 8,26 per stuk

Van 200 tot 500 stuks €8,00 per stuk

Van 500 tot 1000 stuks €7,50 per stuk

Van 1000 stuks of meer €5,00 per stuk

Alle prijzen zijn exclusief btw en verzending. Voor maatschappelijke organisaties of goede doelen maken we graag een uitzondering. Stuur een mailtje naar ons.

☔ Levertijden?

0-200 stuks binnen twee weken

200-500 stuks binnen drie weken

500 of meer neem contact met ons opDe daadwerkelijke levertijden kunnen afwijken in verband met drukte en beschikbaarheid van grondstoffen.

Zij gingen je voor

Flip the City is ontstaan vanuit een samenwerking met gemeente Rotterdam. We hebben kroostuintjes aangelegd, pilotlocaties samengesteld en Rotterdams eendenkroos verwerkt. 

Voor provincie Zuid-Holland hebben we een grote tuin aangelegd met 100 kroostegels op de binnenplaats in het provinciehuis. Ook hebben we een Zuid-Hollandse tegel ontwikkeld als relatiegeschenk.

Voor gemeente Hollands Kroon leverden we waardebonnen waarmee inwoners kostenloos een tegel konden aanschaffen. 

Voor gemeente Rijswijk leverden we tegels als cadeautje tijdens een evenement. 

Voor gemeente Kaag en Braassem ontwikkelden we de Kaag en Braassemse kroostegel met een specifiek zaadmengsel voor de gemeente en een eigen label. Deze zijn uitgedeeld aan bewoners. 

Voor stad Mechelen (België) leverden we kroostegels die uitgedeeld werden aan bewoners. 

Voor gemeente Roosendaal leverden we kroostegel die uitgedeeld werden tijdens een evenement.

Voor gemeente Vlaardingen legden we een stuk biodivers groen aan met kroostegels in een wijk.

Voor gemeente Capelle aan den Ijssel leverden we tegels die uitgedeeld werden in de buurt. 

Voor gemeente Leidschendam-Voorburg werkten we samen met een bewonersvereniging om een grootschalige pilot op te zetten in een wijk. We kijken momenteel naar het opzetten van een lokale eendenkroos keten.

Samen met Milieu Centraal organiseerden we een tegel flip winactie voor basisscholen. We hebben 20 kroostegels gelegd samen met leerlingen en een lesgegeven over biodiversiteit op het land en in het water.

Samen met NK tegelwippen zetten we acties op waar mensen een tegel kunnen inleveren en een kroostegel cadeau krijgen.

Samen met Stichting Steenbreek zetten we acties op waar mensen een tegel kunnen inleveren en een kroostegel cadeau krijgen.

Samen met tuincentrum Ockenburgh verkopen we de kroostegel in Den Haag.

Blijf op de hoogte

Onze missie is nog maar net begonnen dus blijf op de hoogte van ons avontuur en meld je aan voor onze nieuwsbrief. Samen staan we circulairder. Laat ons even weten hoe je in contact wil blijven!